Julebrustest på Alta vgs

Klikk for stort bilde

Fredag 11.12.2015 stilte Teknologi og forskningslære 2-elevene opp i glassgata klar for årets julebrustest. Det ble gjennomført en såkalt blindtest mellom en «dyr» og en «billig» julebrus. Resultatet viser at Coop julebrus ble kåret som beste brus til julemiddagen.

Om Julebrustesten

Testen som ble utført var en såkalt blindtest mellom en «dyr» og en «billig» julebrus. Til sammen smakte 52 elever, lærere og andre forbipasserende på julebrus A og B, og en liten slurk vann i mellom. Deretter skulle de svare hvilken brus som smakte aller best. Av de 52 personene som svarte på testen svarte 36 av dem at A smakte best, dette tilsier 69 % av forsøksgruppa. De resterende 16 stykk syntes julebrus B smakte best, noe som vil si 31 %. Flertallet har talt, og julebrus A sto frem som en overlegen vinner – men hvilken julebrus går under kategorien dyr og billig?

Hvilke brusmerker ble brukt?

I testen har vi brukt Coop julebrus 0,33 l og Mack julebrus 0,5 l. Mack julebrus kostet 29,8 kr/l hos Extra på sentrum og var 31 % dyrere enn Coops julebrus som du får kjøpt til den nette summen av 22,7 kr/l. I testen gikk Macks brus under dekknavnet B, mens Coops julebrus var A.

Hvilken brus er best?

Ut i fra testens resultat kan vi helt klart anbefale deg å kjøpe coop julebrus til julemiddagen – på bakgrunn av at 69 % likte denne brusen best!