Sammen i sorgen

Klikk for stort bildeDen tragiske helikopterulykka i Skoddevarre preger oss alle. Det vil kreve vår omsorg og nærhet i dagene som kommer.

Første skoledag etter ulykken i Skoddevarre ble alle ansatte på skolen innkalt til møte kl 08.00 i dag for å snakke om hvordan vi skulle møte elever og kolleger, og orientere om dagen i dag. Vi forberedte alle på at det kan komme mange ulike reaksjoner, som sjokk, sinne, fortrengelse, tilbaketrekking, sorg o.l. Ingen reagerer likt. Kontaktlærere ble bedt om å oppfordre elever til å tenke gjennom hva de deler på sosiale medier, og at de ikke bidrar til ryktespredning som gjør en tøff tid enda tøffere for de pårørende.

Timeplanen 2. september ble oppløst og kontaktlærerne møtte elevene i klassen første time. Her kunne elevene bare være sammen og de som ville det kunne dele sine tanker og opplevelser. Det var også en fin måte å få oversikt over hvor mange som er berørt av ulykken.

Skolen har også etablert et psykososialt team med ansatte fra skolehelsetjenesten, PPT og rådgivere som elevene kan snakke med. Teamet vil også bistå enkeltelever og klasser ved behov.

Kl 12.00 hadde vi en samlingsstund med en kort tale (PDF, 319 kB) og musikk. Vi ønsket å skape et rom for å minnes og å sørge.

Tirsdag 3. september blir det ordinær skole igjen. Vi er forberedt på at dette ikke er over, og at det fortsatt vil komme mange reaksjoner fremover. Det vil vi følge opp så godt vi kan. Det viktigste nå er å være medmennesker og vise støtte og omsorg i en vanskelig tid for mange.

Inger Berit Persen