Skal du ta privatisteksamen til høsten?

Eksamenslesning - Klikk for stort bilde

De som ønsker å ta privatisteksamen høsten 2018, må melde seg opp i perioden 1.september - 15.september.

Du må melde deg opp via www.privatistweb.no og betale eksamensavgift for å kunne gå opp til eksamen.

Prisen for privatisteksamen  er (2018):

Ny eksamen kr 1084,-

• fag der du ikke har standpunkt og/eller eksamenskarakter
  • fag du ikke har bestått (karakter 1) som elev eller privatist

Forbedre karakter må du betale kr 2170,-

• fag du allerede har bestått som elev eller privatist

Du kan ikke melde deg opp til privatisteksamen i fag der du er elev.

Du finner eksamensdatoer på Utdanningsdirektorates sider. En privatist har selv ansvaret for å skaffe seg informasjon om oppmelding og eksamen.

Som privatist risikerer du å måtte reise til en annen skole for å få ta eksamen. Du må betale alle utgifter selv. Oppmeldingsfrist er midt i september for høsteksamen og 1. februar for våreksamen. (Planlegging av privatisteksamener må begynne lenge før oppmeldingsfristen.)

Alle privatister må betale eksamensavgift.

Særskilt tilrettelegging

Dersom du trenger særskilt tilrettelegging av eksamen, må du søke om dette til din oppmeldingsskole innen ​15. februar om våren eller 15. oktober om høsten.