Alta videregående skole

Bilde av Alta vidergående skole i februarsol - Klikk for stort bilde

Alta videregående skole er fylkets største skole med i overkant av 1000 elever, i overkant av 200 ansatte og 31.000 m² bygg. Skolen ligger sentralt til, ca 10 min gange fra sentrum. Alta ungdomsskole, Sandfallet skole, Finnmarkshallen og rådhuset ligger i umiddelbar nærhet. Skolen består av flere bygg. Hovedskolen der administrasjonen også holder til ligger i Skoleveien, mens programområdene for de «tunge» yrkesfagene ligger i Gymnasveien, ca 100 m unna. Her ligger også elevheimen.

Publisert av Laila Rasmussen. Sist endret 27.02.2015

Visjon

Skolens visjon er å være en nordområdeskole som utvikler kompetanse, stolthet og identitet med utgangspunkt i Finnmark og nordområdene.

Skolens historie

Skolens historie strekker seg tilbake til 1948. På etterjulsvinteren ble det startet opp yrkeskurs som var forløperen til yrkesskolen.  I april samme år besluttet Stortinget at Finnmarks første gymnas skulle legges til Alta, og i september samme år kom Finnmark offentlige gymnas i gang her. I 1968 ble det hetende Alta Gymnas. Da man ikke lengre kunne bruke benevnelsen "gymnas, skiftet skolen i 1980 navn til Holstbakken videregående skole. I 1959 fikk Alta yrkesskole fast status, og endret i forbindelse med ny struktur i 1976 navn til Alta videregående skole. Høsten 1995 ble de to skolen slått sammen under navnet Alta videregående skole.

Dagens tilbud

I dag kan skolen tilby alle programfag utenom naturbruk på vg1. Hovedskolen ligger i Skoleveien 15 og her finner du studiespesialisering, påbygning til generell studiekompetanse, musikk/dans/drama, medier/kommunikasjon, idrett, design og håndverk, restaurant- og matfag, service og samferdsel og helse og sosialfag.

I Gymnasveien finner du elektrofag, teknikk og industriell produksjon, byggfag samt transport og logistikk. Landslinjen for yrkessjåfører har teoriundervisning i Gymnasveien og praktisk undervisning på Lathari.

Skolen har egen kursavdeling – OPUS - som tilbyr ulike kurs som gir videregående utdanning for voksne, bl.a. kurs for barne- og ungdomsarbeidere og helsefagarbeidere på kveldstid, som fører til studiekompetanse for voksne. OPUS tilbyr også ulike kurs tilpasset næringslivets behov.

Ann Kristin Strøm
Personal- og administrasjonsleder