Borealis vinterfestival 7. mars -17. mars 2019

Fellesproduiksjon musikk dans og drama under Borealis 2014 Aina Helene G. Einarsen, Malin Andersen, Bendik Haftor Magerøy Dahlslett og Ivan Aleksander Buljo - Klikk for stort bildeFellesproduksjon musikk dans og drama under Borealis 2014 Aina Helene G. Einarsen, Malin Andersen, Bendik Haftor Magerøy Dahlslett og Ivan Aleksander BuljoAlta sentrum gjøres årlig om til Borealis Vinterfestival i sne og is blant annet ved stor hjelp av lærere og elever ved Alta vgs. ALTAELVA blir årets hovedtema i snø og is Det skapes en teaterscene der spillet til åpningsforestillingen for Vinterfestivalen finner sted under den høytidelige åpningsseremonien. Hundekjørerne til Finnmarksløpet presenteres samtidig, og festivalen åpnes tradisjonelt av Altas ordfører.

Program Borealis vinterfestival 2019

Mellom 2011 og 2013 var skolen en deltakende aktør i festivalen gjennom prosjektet «Absolutt borealis», et prosjekt som hadde til hensikt å knytte sammen skole og næringsliv, elever og læringsliv. Prosjektet fikk 1,2 millioner kroner over 3 år gjennom RUP-midlene og målsetningen var at prosjektet skulle inn på skolens ordinære budsjett etter at prosjektperioden var over.

Tilfører profesjonalitet

- Prosjektet til Alta videregående skole er med på å løfte Borealis til å bli en kjempestor kulturaktør i Nord-Norge. Her har vi 5-600 mennesker fra skolen i sving, så det er jo klart at dette er et betydelig bidrag, sier kultursjef i Alta kommune, Tor Helge Reinsnes Moen. Flittige unge hender og hoder har formet både innhold og rammer rundt arrangementene, og det med god ledelse av profesjonelle krefter.

- Elevene gjør en kjempejobb med å gjøre dette til et arrangement folk i Alta er stolte av. For oss er det også vesentlig at skolen gir oss tilgang på profesjonelle utøvere, nemlig lærerne. De viser en kunnskap, et initiativ og en gjennomføringsevne som vi bare må ta av oss hatten for, sier Reinsnes Moen.

Som en gjenytelse for jobben lærerne gjør for Borealis fikk de en inspirasjonstur til Kirovsk for å lære mer om hvordan man kan jobbe med snø- og isskulpturer.

mdd borelais 17

Det gjøres hvert år et betydelig og vesentlig arbeid av lærere og elever fra Alta videregående skole i tett samarbeid med scenograf for hele sne-og isparken; Laila Kolostyak og Alta kommune. Sne-og is er nå blitt en merkevare for Altasamfunnet; en viktig årlig opplevelse, en tradisjon og et blikkfang for både lokalbefolkning og turister i sentrum.

Elever fra byggfag, transportfag, design-og håndverksfag fra Alta vgs; lærere plus «frivillige» andre ble samlet.

Mari Bottolfsen
faglærer DH