Design og håndverk Alta

Dersom du er skapende og liker å jobbe med hendene, kan denne utdanningen være valget for deg. Med design og håndverk åpner du dører inn til mange spennende yrker.

Hos oss vektlegger vi prosjektorientert undervisningsform og vi jobber fast med 2 årlige prioriterte prosjekt der også fellesfag inngår:

Nordområdeuka

-et samarbeidsprosjekt mellom Vg1 design og håndverk og Vg2 frisør der det jobbes med klær/kostyme, tilbehør, hår og make-up. Prosjektet leder til en presentasjon uke 47, av det vi har gitt form til.

Borealis vinterfestival med sne-og isarbeid i uterom

-her jobbes det med planlegging og gjennomføring av en opplevelses-lekeskulpturpark på sentrum i Alta for Borealis vinterfestival. Mange seksjoner fra skolen jobber sammen, som: byggfag, elektrofag, transportfag, medier –og kommunikasjonsfag. Profesjonelle og amatører, unge og voksne jobber felles  om å lage et område med sne-og isinstallasjoner. Design og håndverk-elevene jobber ca. 3 uker ute daglig i perioden med dette prosjektet som  er i regi av Alta kommune-kultursektoren. Alta videregående skole med alle deltagende seksjoner går med dette inn som en betydelig aktør i nærmiljøet.

Produksjon 12t/uNærbilde av hender som strikker - Klikk for stort bilde

Grunnleggende opplæring i tegning, form og farge Arbeid med tekstile materialer og  teknikker som f.eks stoff/søm  og  ull/garn/toving/strikking.
Arbeid med harde og plastiske materialer som leire/keramikk, sne og is

Kvalitet og dokumentasjon 5t/u

Opplæring og bruk av digital billedprogramvare CS6(photoshop,bridge, illustrator, in-design etc.) Dokumentasjon, refleksjon, kvalitetssikring og presentasjon av eget arbeid
Innsikt i kunst, kultur-og håndverkshistorie

Prosjekt til fordypning 6t/u

Her får du mulighet til å sette deg inn i ulike yrker du er nysgjerrig på; både teoretisk og praktisk. Skolen tilrettelegger og hjelper deg til å finne praksisplass i bedrift i den grad det er mulig, men vi ønsker også at du selv er aktiv. Praksisplass kan f.eks være innenfor interiør og utstillingsdesign, frisørfaget, duodji(samisk håndverk), kjole-og draktsøm, kostymesyer, blomsterdekoratør, keramiker, gullsmed eller barne-og ungdomsarbeiderfaget.

Praksisperiode

I 1. termin får du en praksisperiode på ca. 8 mandager ute i bedrift mens i 2.termin er praksisen på 2 uker sammenhengende i januar, før søknadsfrist til 2. skoleår går ut. Det gis også mulighet for praksis andre steder enn i Alta.

Her vil du få utviklet dine kreative evner og estetiske sans. En stor del av opplæringen består i å arbeide praktisk med ulike materialer, redskaper og teknikker. Her må man like å jobbe selvstendig, men også sammen med andre.

Utdanningen vil gi deg stor faglig bredde – både håndverksmessig og kulturhistorisk. Fordypningsprosjekter er en mulighet til å bli kjent med ulike yrker og fordype deg i det du synes er mest interessant. Det kan skje gjennom å være utplassert i en bedrift, opprette en egen elevbedrift eller velge et fordypningsområde.

Når du er ferdig med utdanningen, er mulighetene mange. I løpet av skoletiden vil du nok ha funnet ut hvilken retning du har lyst til å gå, basert på dine egne interesser og ferdigheter.

Skolen tilbyr  Samisk opplæring i alle utdanningsprogram

Søknad

Søk her