Vg2 Frisør

Frisøryrket er et yrke hvor du aldri blir arbeidsledig og hvor stadig nye trender gjør at du alltid vil lære noe nytt.

Har du lyst til å bli frisør er det viktig å like og arbeide med hendene være kreativ i forhold til frisyredesign. Du må være glad i å arbeide med og omgås forskjellige mennesker og ikke være redd for å stå lenge og jobbe.

Frisøren arbeider i frisørsalonger, men har mange andre muligheter, blant annet fargekonsulent, tekniker, bedriftsleder, instruktør, arbeid i institusjoner, innen teater, film og tv og som stylist innen hår, makeup og klær.

Publisert av Laila Rasmussen. Sist endret 20.02.2015

Velger du denne utdanningen går du to år på skole:Elev jobber med fletting av hår i klasserom - Klikk for stort bilde

VG1 Design og håndverk og VG2 frisør.
Deretter går du to år i lære i bedrift. Etter det kan du ta svennebrev.

Opplæringen er praktisk rettet

Ni timer i uken arbeider du med Prosjekt til fordypning.

Her er noen av aktivitetene på VG2 Frisør:

•Arbeids praksis i bedrift (utplassering)

Etter fullført og bestått Vg2 eller etter oppnådd yrkeskompetanse kan du velge VG3 påbygging til generell studiekompetanse.

Søk her

Frisør Vg2 DHFRI2----
Påbygging til generell studiekompetanse  PBPBY3----

Kontaktlærer
Læreplaner

Hva sier elevene?

Rebekka Hætta Mjøen
Jeg syntes det er bra med prosjekter hvor vi samarbeider med andre klasser. Det er også mye kreativt arbeid på frisørlinjen.