Idrettsfag

Idrettsfag passer for deg som vil ha generell studiekompetanse og samtidig har spesiell interesse for idrett og friluftsliv. Du som velger idrettsfag bør like trening og fysisk aktivitet. I tillegg må du like å jobbe med teoretisk fag.

Som elev på idrettsfag møter du en skoledag som består av fellesfag og felles programfag som alle idrettselever må ha. I tillegg skal du hvert år ha et valgfritt programfag på 140 årstimer. På vg1 må du velge fag innen eget programområde. På vg2 og vg3 kan du velge et fag fra annet studieforberedende programområde hvis du ønsker det.

Etter fullført vg3 har du generell studiekompetanse som kvalifiserer deg til å søke på stort det meste av høyere utdanning ved høgskole og universitet.

Valgfrie programfag idrett:

• Breddeidrett: passer for deg som liker å trene og ønsker å utvikle deg gjennom forskjellige idretter (badminton, volleyball, innebandy, sykling, skøyter mm) og aktiviteter (basistrening, aerobic, step, slynger, vekttrening, spenst mm).

Organisering av faget

• Tirsdager
    • 0825-1035
  • Torsdager
    • 0825-1035

• Toppidrett: passer for deg som ønsker og har ambisjoner om å utvikle deg som idrettsutøver. Vi tilbyr toppidrett innen håndball, fotball, skiskyting, langrenn og svømming. Skolen vil vurdere andre idretter dersom det søkes om det.

Det er begrenset antall plasser på toppidrett. Du må derfor søke om plass i faggruppen hvert år. Søknadsfrist 1. mars. (søknadsskjema  (PDF, 107 kB)). Søknaden sendes direkte til skolen og du får svar på søknaden din innen sommerferien.

Søkere vil bli rangert etter følgende kriterier:

• Driver regelmessig konkurranseaktivitet; kretsnivå, regional aktivitet.
  • Har mål om å utvikle seg som utøver.
  • Viser god adferd og gode holdninger.
  • Viser treningsvillighet.
  • Er positiv til alle typer trening.
  • Bidrar til å utvikle et godt psykisk, fysisk og sosialt treningsmiljø.

Organisering av faget

• Tirsdager