Språk

 

Idrettsfag

Idrettsfag passer for deg som vil ha generell studiekompetanse og samtidig har spesiell interesse for idrett og friluftsliv. Du som velger idrettsfag bør like trening og fysisk aktivitet. I tillegg må du like å jobbe med teoretisk fag.

Fagene du skal ha består av fellesfag (norsk, engelsk, fremmedspråk, matematikk og naturfag), felles programfag (aktivitetslære, treningslære, idrett og samfunn og treningsledelse) og et valgfritt programfag (toppidrett, breddeidrett eller friluftsliv). Som et valgfritt programfag har du også mulighet til å velge fra programområdet studiespesialisering. 

Utdanningsprogrammet er et treårig løp. Du oppnår generell studiekompetanse når du er ferdig noe som kvalifiserer deg til å søke på stort det meste av høyere utdanning på høgskole og universitet. 

Valgfrie programfag:

  • Toppidrett: passer for deg som ønsker å lære om livet som toppidrettsutøver og har abmisjoner om å utvikle deg som idrettsutøver. Vi tilbyr toppidrett innen håndball, fotball, skiskyting og langrenn. Men skolen vil vurdere andre idretter dersom det søkes om det. (søknadsskjema  (PDF, 107 kB))
  • Friluftsliv: planlegging og gjennomføring av turer til ulike årstider vil gi deg kunnskap, ferdigheter og opplevelser av fellesskap og mestring.
Fant du det du lette etter?

Kontaktpersoner

78 96 45 32