Medier og kommunikasjon

Liker du å arbeide med tekst, lyd eller bilde? Har du interesse for informasjonsteknologi og nye digitale medier? Da kan medier og kommunikasjon være noe for deg. Medier og kommunikasjon er et studieforberedende utdanningsprogram. Det er mye praktisk arbeid i utdanningen.

Infofilm laget av Mk-elever ved Lillestrøm vgs

Du som velger medier og kommunikasjon får studiekompetanse og kan ta høyere utdanning. Velger du å studere etter endt videregående utdanning kan du blant annet bli:

• - journalist, tekstforfatter eller innholdsprodusent
  • - webdesigner, interaksjonsdesigner eller spilldesigner
  • - lydtekniker, lyd- eller filmprodusent
  • - kommunikasjonsrådgiver eller medie- og samfunnskonsulent

Du kan også utdanne deg til andre yrker
– med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Fagvalg i utdanningsprogram for medier og kommunikasjon

Du kan velge tre programfag, ett på Vg2 og to på Vg3.

• De valgfrie programfagene kan være videre spesialisering innen medier og kommunikasjon og/eller fag fra et annet programområde i studieforberedende utdanningsprogram (for eksempel realfag eller fremmedspråk hvis det er praktisk mulig).

• Hadde du ikke fremmedspråk på ungdomstrinnet? Da må du ta fremmedspråk som fellesfag på Vg3 istedenfor ett av de to valgfrie programfagene på Vg3.

Fag og timefordeling medier og kommunikasjon fra 2016 - Klikk for stort bilde

Har du spesielle framtidsdrømmer? Da bør du sjekke opptakskravene til studiene, før du velger fag.

Programfag i fremmedspråk og realfag gir tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Medier og kommunikasjon (gammel ordning)

Eksempel på elevarbeid:

Ulf Andreas Dahlslett