Vg1 Medier og kommunikasjon

Første året på medier og kommunikasjon lærer du «litt om alt». Hovedvekten ligger på fellesfagene i første klasse. Mediefagene vil øke i omfang i andre og tredje klasse samtidig som det blir færre timer til fellesfag. Det er både teoretisk og praktisk arbeid som forbereder deg til høgere utdanning.

Som elev på linja bør du ha kreative evner og kunne kommunisere med andre, både skriftlig og muntlig. I tillegg bør du ha godt fargesyn og være interessert i informasjonsteknologi og digitale medier. Gode samarbeidsevner, fleksibilitet, evne til kritisk tenkning og analyse er også viktig.

På medier og kommunikasjon lærer du:

• fortellerteknikker innen tekst, lyd og bilde
  • om mediepåvirkning, mediehistorie og journalistikk
  • å utforme budskap, uttrykk og layout
  • bruk av form, farge, lys og lyd som virkemiddel
  • å videreutvikle din digitale kompetanse

Samarbeid
I mediebransjen er samarbeid viktig. Derfor øver vi på å jobbe sammen. I mange av prosjektene vi har her i Alta, jobber elvene på tvers av både medieklassene og andre studieretninger. Det kan være studieretninger som musikk, dans og drama eller design og håndverk.

Du som velger medier og kommunikasjon får studiekompetanse og kan ta høyere utdanning. Velger du å studere etter endt videregående utdanning kan du blant annet bli:

• journalist, tekstforfatter eller innholdsprodusent
  • webdesigner, interaksjonsdesigner eller spilldesigner
  • lydtekniker, lyd- eller filmprodusent
  • kommunikasjonsrådgiver eller medie- og samfunnskonsulent

Du kan også utdanne deg til andre yrker
– med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Året med 1MKA ble i 2014 avsluttet med en liten seiltur. Her kan du se Stine Marje Vars sin film fra turen.

Rakel Hunsdal Fallsen
Adjunkt

Hva sier elevene?

Kamilla Hammari Olsen
Jeg synes det er bra her fordi jeg kan få prøvd meg som for eksempel programleder på TV.