Vg2 Medier og kommunikasjon

Det andre året på Medier og kommunikasjon bygger på det du har lært året før. I tillegg kan du fordype deg. Det stilles større krav og det forventes at du tar mer ansvar for egen læring dette året.

På høsten skjer det mange ulike aktiviteter. Elevene i 2MKA har blant annet hovedansvaret for flerkameraproduksjonen under Nordområdeuka. Dette er en produksjon som krever at du har gode ferdigheter på mange områder. Elevene jobber som fotografer, bildemiksere, producere, grafikere, lydteknikere og programledere.

På VG2 fortsetter du med programfagene fra vg1: Mediesamfunnet og Medieutrykk. I tillegg har du et valgfritt programfag innen ulike medieuttrykk. Du kan da velge mellom disse tre fagene: Bilde, Grafisk produksjon eller Medieutvikling. Når søkertallene er gjennomgått for «blokkfag» vil det bli avgjort hvilke av disse fagene som vil bli tilbudt ved Alta vgs. Det er maksimalt plass til 15 elever på hvert fag.

Hvis det er praktisk mulig og ledige plasser på andre fag, vil også elever på Medier og kommunikasjon ha mulighet til å søke andre valgfrie programfag som tilbys ved skolen. Du må da ta kontakt med rådgiver for nærmere informasjon.

Her kan du se noe av det elevene lager på medier og kommunikasjon:

Hva sier elevene?

Karoline Pettersen
Istedenfor og ha lange matte- og naturfagstimer, så jobber vi heller med prosjekter som Ungdommens Kulturmønstring.
Lemet Ante Sara
Det jeg liker med media og kommunikasjon er at vi holder på med mye kreativt arbeid i praksis.