Vg3 Medier og kommunikasjon

Dette programområdet gir deg generell studiekompetanse og grunnlag for å søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter, for eksempel innen medie- og kommunikasjonsfag.

Du kan for eksempel arbeide med journalistikk og informasjon, programtilvirking, film- og videoproduksjon, animasjon, lyd- og lysproduksjon og nettbasert medieproduksjon.

Personlige egenskaper

Du bør være kreativ, ha god språkfølelse og kritisk sans. Videre må du kunne kommunisere og samarbeide godt, og kunne håndtere problemer under stress. Du bør ha interesse for IKT og digital teknologi.

På VG3 fortsetter du med programfagene fra VG2: Mediesamfunnet og Medieutrykk. I tillegg har du et valgfritt programfag innen ulike medieuttrykk. Du kan da velge mellom disse tre fagene: Bilde, Grafisk produksjon eller Medieutvikling. Det er maksimalt plass til 15 elever på hvert fag.

Hvis det er praktisk mulig og ledige plasser på andre fag, vil også elever på Medier og kommunikasjon ha mulighet til å søke andre valgfrie programfag som tilbys ved skolen. Du må da ta kontakt med rådgiver for nærmere informasjon.

Her ser du en film som er laget av elev Fredrik Hildonen i 3mka etter at elevene hadde fått i oppgave å lage en bakomfilm fra UKM 2014

Hva sier elevene?

Håkon Mathias Guttormsen
Det er mye arbeid på linja, men det er mye å lære også...