Vg3 Medier og kommunikasjon

Dette programområdet gir deg generell studiekompetanse og grunnlag for å søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter, for eksempel innen medie- og kommunikasjonsfag, og det gir deg et bredt utgangspunkt for yrkesvalg.

Publisert av Ulf Dahlslett. Sist endret 18.08.2016

Du kan for eksempel arbeide med journalistikk og informasjon, programtilvirking, film- og videoproduksjon, animasjon, lyd- og lysproduksjon og nettbasert medieproduksjon.

Personlige egenskaper

Du bør være kreativ, ha god språkfølelse og kritisk sans. Videre må du kunne kommunisere og samarbeide godt, og kunne håndtere problemer under stress. Du bør ha interesse for IKT og digital teknologi.

I tillegg til medier og kommunikasjonsfaget(tekst, lyd, bilde og levende bilde) har vi her i Alta valgt læreplan i bilde som valgfritt programfag. Her jobber du som elev med medier hvor bilde er sentralt. Det kan være foto, bilder til film og animasjoner og bilder i store formater til trykk. Innfallsvinkel vil varierer litt fra år til år.

Her ser du en film som er laget av elev Fredrik Hildonen i 3mka etter at elevene hadde fått i oppgave å lage en bakomfilm fra UKM 2014

Adjunkt
Kontaktlærer

Hva sier elevene?