Musikk

Er musikk en viktig del av hverdagen din, liker du å spille, synge eller lage dine egne låter.

Da kan musikk, dans og drama - med fordypning i musikk være noe for deg. Du arbeider både teoretisk og praktisk med ulike musikkfag samtidig som du har fellesfag som forbereder deg til høyere utdanning. Når du har fullført opplæringen på MDD har du generell studiekompetanse.

Kor og orkester under juleavslutningen - Klikk for stort bildeKor og orkester under juleavslutningen Ulf Dahlslett Som musikkelev velger du et Hovedinstrument som du fordyper deg i gjennom alle tre årene. Vi kan tilby undervisning på de fleste instrumenter. I tillegg til deltakelse på ulike konserter og produksjoner, gjennomføres også halvårlige spilleprøver, og en avsluttende eksamenskonsert ved slutten av Vg3.

Du velger også to Biinstrumenter som du får undervisning i på Vg1 og Vg2.

På Vg1, Vg2 og Vg3 synger musikkelevene i et felles Kor, som jevnlig holder spennende og varierte konserter, og i faget Samspill spiller du sammen med andre i ulike besetninger.

På Vg1 jobber du med grunnleggende notelesing og gehørarbeid, som naturlig videreføres i faget Musikk fordypning på Vg2 og Vg3. I tillegg jobber du med arrangering og komponering i dette faget. Dette er et valgfritt programfag.

(OBS! Det gjelder spesielle regler for deg om du ikke hadde fremmedspråk på ungdomsskolen. Da må du ha ett år ekstra fremmedspråk på videregående, og kan ikke følge undervisning i valgfritt programfag.)

Faget Musikk i perspektiv, på Vg2 og Vg3, tar for seg musikkhistorien fra middelalderen og fram til i dag.

Det å lede andre i musikkaktiviteter, samt å planlegge og gjennomføre ulike musikkproduksjoner, jobber du med på Vg3 i faget Instruksjon og ledelse.

På Vg3 jobber du også med mange aspekter rundt det å øve, i faget Øvingslære.

Lektor med opprykk

Hva sier elevene?

Angelika Podyma
Vi har erfarne og kunnskapsrike lærere, som er flinke å veilede oss.
Simen Schjølberg
Jeg liker musikkfagene, for da lærer jeg teori som jeg ellers ikke ville lært på egenhånd.