Vg2 Drama Alta vgs

Etter fullført og bestått Vg1 begynner du nå på ditt første år med spesialisering i dramafag. Du arbeider med praktiske og teoretiske programfag i rundt halvparten av undervisningstiden din, resten av tiden har du fellesfag.

Publisert av Laila Rasmussen. Sist endret 25.08.2016

Undervisnigsopplegg

Mye av arbeidet i de praktiske dramafagene munner ut enten i små interne visninger eller i forestillinger rettet mot ulike målgrupper. Som dramaelev må du trives med å arbeide tett sammen med andre, i ulike grupper og gjerne på tvers av klassetrinn. Praktisk arbeid med direkte tilbakemelding fra medelever og lærere er med på å danne grunnlag for faglig og personlig utvikling. Som elev på Vg2 drama deltar du i ulike framføringssituasjoner gjennom året for å få trening i å opptre foran et publikum.

Prosjekter

Som elev på Vg2 drama vil du gjennom året få delta i ulike prosjekter. Faste samarbeidspartnere utenfor skolen er Beaivváš Sámi Našunálateáhter og lokalt næringsliv. Høsten 2014 hadde elever fra Vg2 drama de bærende rollene i forestillingen «HØST». Forestillingen var et samarbeid mellom lærere og elever fra programområdene MDD/MK og handlet om evakueringen av Finnmark i 1944.

Vg2 drama deltar på den regionale DUS- festivalen i Tromsø våren 2015.

Valgfritt programfag

Faget «Teaterproduksjon fordypning 1» er spesielt beregnet for elever på Vg2 drama. Hvis du tenker på et yrke innen drama bør du velge dette faget, men du kan ta et valgfritt programfag fra et av de andre studieforberedende programområdene hvis du heller ønsker det.

Inntak Vg3

Du som har fullført og bestått Vg2 drama har rett til skoleplass på Vg3 drama

Det er spesielle regler for valg av fag hvis du ikke hadde fremmedspråk på ungdomstrinnet eller velger matematikk R1/ S1 som programfag på Vg2.

Bilder fra steinalderprosjektet på Alta museum

Vg 2 drama under Steinalder-/urteaterprosjektet på Alta Museum 2015! | Fotograf: Tone Nilsen-Bie Vg 2 drama under Steinalder-/urteaterprosjektet på Alta Museum 2015! | Fotograf: Tone Nilsen-Bie Vg 2 drama under Steinalder-/urteaterprosjektet på Alta Museum 2015! | Fotograf: Tone Nilsen-Bie Vg 2 drama under Steinalder-/urteaterprosjektet på Alta Museum 2015! | Fotograf: Tone Nilsen-Bie Vg 2 drama under Steinalder-/urteaterprosjektet på Alta Museum 2015! | Fotograf: Tone Nilsen-Bie Vg 2 drama under Steinalder-/urteaterprosjektet på Alta Museum 2015! | Fotograf: Tone Nilsen-Bie

Film som viser forestillingen fra Borealis vinterfestival 2014

Tonje Nordby
Avdelingsleder MD/MK/ID
Kontaktlærer
Læreplaner

Hva sier elevene?

Emma Haugen
Jeg valgte å gå dramalinja fordi det virket som en kreativ og morsom linje, som bestod av mye praksis.
Eva Annie Myrvoll
Det jeg liker best med linjen er at jeg får et avbrekk fra hverdagen, og å lære å være mer utadvendt.