Vg3 Musikk Alta vgs

Du begynner nå på ditt siste år på videregående skole og tar de siste skritt på veien til generell studiekompetanse. Dette skoleåret har du flere timer i programfag enn du har i fellesfag og du har 2 spennende musikkprosjekter foran deg.

Publisert av Laila Rasmussen. Sist endret 25.08.2016

Som elev på Vg3 musikk deltar du i ulike konserter og framføringssituasjoner gjennom året. Du vil få individuelle oppgaver i større grad enn før, både som arrangør, solist, dirigent og som samspillpartner. Du har spilleprøver på hovedinstrument hver termin som en forberedelse til eksamen og eventuelle opptaksprøver til høyere musikkutdanning.

Prosjekter

Musikkelever på Vg3 gjennomfører 2 faste prosjekter hvert år. I faget instruksjon og ledelse er hovedprosjektet å planlegge, arrangere og gjennomføre en egen konsert. Det er alltid like spennende å se hva det munner ut i. I musikk fordypning 2 er vårens store prosjekt et samarbeid med landsdelsmusikerne i Ensemble Noor. Du arrangerer og/eller komponerer et musikkstykke for Ensemble Noor. Prosjektet munner ut i en konsert der du får høre profesjonelle musikere framføre ditt eget verk.

Valgfritt programfag

Også på Vg3 skal du ha et valgfritt programfag. Du bør velge faget musikk fordypning 2 fra programområdet musikk, men du kan ta et valgfritt programfag fra et av de andre studieforberedende programområdene hvis du heller ønsker det.

Fremmedspråk

Det gjelder spesielle regler for deg som ikke har hatt fremmedspråk på ungdomstrinnet.

Hvis du ikke hadde fremmedspråk på ungdomsskolen, må du ta ett år ekstra med fremmedspråk på videregående. Du kan da ikke følge undervisning i valgfritt programfag.

Eksamen

Du må avlegge 4 eksamener for å få godkjent vitnemål. Det er obligatorisk eksamenskonsert i faget Instrument, kor, samspill 2.

Tonje Nordby
Avdelingsleder MD/MK/ID

Hva sier elevene?

Håvard Haldorsen Dahl
Jeg valgte å gå musikklinja fordi jeg ville drive med hobbyen min på skolen i tillegg til hjemme. Det finnes flere yrkesmuligheter innen musikk, både utøvende og som komponist.