Opus-Alta er kurs- og utviklingsavdelingen ved Alta videregående skole

Elever i glassgata - Klikk for stort bildeElever i glassgata Kamila Kubiak Opus-Alta arrangerer ulike kurs på oppdrag av det offentlige, næringslivet og privatpersoner. I tillegg administrerer vi utviklingsprosjekter.
Vi tilbyr skreddersøm av kurs: Skolen har ca. 200 ansatte med høy kompetanse på mange ulike felt. Kontakt oss om ditt opplæringsbehov!

Av kurs som går regelmessig har vi følgende:

• Generell studiekompetanse for voksne – på kveldstid og via nett.
  • Kurs for voksne som skal ta fagbrev som praksiskandidat i
    - Helsearbeiderfaget
    - Barne- og ungdomsarbeiderfaget
    - Renholdsoperatørfaget·

• Norskkurs for fremmedspråklige arbeidstakere.
  • Datakurs for bedrifter.
  • Kompetansepluss-kurs (basiskompetanse i grunnleggende ferdigheter i norsk og ikt for arbeidslivet) i samarbeid med bedrifter.

For mer informasjon om voksenopplæring: www.ffk.no/vo

«Lærerpakken»  - kurs våren 2017

Dette er et forkurs til lærerutdanningen i samarbeid med UiT. Mellom 30 og 40 deltakere i Alta , Kirkenes, Hammerfest, Varangerbotn og Storslett får distribuert (nett-)undervisning i matematikk og norsk. Målet er at deltakerne skal klare karakterkravene knyttet til opptak til lærerutdanningen.

Generell studiekompetanse for voksne på kveldstid skoleåret 2017-2018.

Opus-Alta vil også kommende skoleår kjøre et kveldskurs for voksne som ønsker å få generell studiekompetanse.

Planlagt oppstart er 28. august 2017. Kurset er gratis og åpent for alle. Interesserte kan kontakte avdelingsleder Per Bye på tlf. 78964868 eller per.bye@ffk.no.

Det er pr. i dag ikke endelig avgjort hvilke fag som vil bli tilbudt. Det avhenger av finansiering av kurset og påmeldingen i enkeltfagene. Etter alt å dømme vil vi innen mai 2017 ha klart hvilke fag som vil bli tilbudt. Da vil vi også sende ut mer informasjon til alle som har meldt sin interesse.

Alle bør sette seg inn i kravene knyttet til kvalifisering til høyre utdanning etter 23/5 –regelen, den går i korthet ut på følgende:

1. Du må fylle 23 år eller mer det året du søker om opptak til høyere utdanning.

2. Du må ha fullført og bestått alle de seks studiekompetansefagene.

3. Du må kunne dokumentere minst 5 års arbeidspraksis og/eller utdanning.

31. mars - 3.april 2014 arrangeres Norwegian Travel Workshop i Alta. Her møtes 800 representanter for turoperatører fra over 25 land for å selge og kjøpe norske reiselivsprodukter.

Per Bye
lektor / avdelingsleder OPUS