Opus-Alta er kurs- og utviklingsavdelingen ved Alta videregående skole

Elever i glassgata - Klikk for stort bildeElever i glassgata Kamila Kubiak Opus-Alta arrangerer ulike kurs på oppdrag av det offentlige, næringslivet og privatpersoner. Vi administrerer også utviklingsprosjekter og formidler nettundervisning til steder utenfor Alta.
Opus Alta tilbyr skreddersøm av kurs: Skolen har ca. 200 ansatte med høy kompetanse på mange ulike felt. Kontakt oss om ditt opplæringsbehov!

Kurs som går regelmessig:

• Generell studiekompetanse for voksne – på kveldstid og via nett.
  • Kurs for voksne som skal ta fagbrev som praksiskandidat i
    •  Helsearbeiderfaget,
    • barne- og ungdomsarbeiderfaget,
    • yrkessjåførfaget og
    • renholdsoperatørfaget·
  • Norskkurs for fremmedspråklige arbeidstakere
  • Datakurs for bedrifterKompetansepluss-kurs (basiskompetanse i grunnleggende ferdigheter i norsk og ikt for arbeidslivet) i samarbeid med bedrifter

For mer informasjon om voksenopplæring: www.ffk.no/vo

Generell studiekompetanse for voksne på kveldstid skoleåret 2017-2018.

Opus-Alta arrangerer hvert år et kveldskurs for voksne som ønsker å få generell studiekompetanse.

Oppstart i år var 28. august 2017. Kurset er gratis og åpent for alle. Interesserte kan kontakte avdelingsleder Per Bye på tlf. 78964868 eller per.bye@ffk.no.

Alle som ønsker å skaffe seg generell studiekompetanse bør sette seg inn i kravene knyttet til kvalifisering til høyre utdanning etter 23/5 –regelen. Den går i korthet ut på følgende:

1. Du må fylle 23 år eller mer det året du søker om opptak til høyere utdanning.

2. Du må ha fullført og bestått alle de seks studiekompetansefagene.

3. Du må kunne dokumentere minst 5 års arbeidspraksis og/eller utdanning.

• Norskkurs for fremmedspråklige arbeidstakere.
  • Datakurs for bedrifter.
  • Kompetansepluss-kurs (basiskompetanse i grunnleggende ferdigheter i norsk og ikt for arbeidslivet) i samarbeid med bedrifter.

31. mars - 3.april 2014 arrangeres Norwegian Travel Workshop i Alta. Her møtes 800 representanter for turoperatører fra over 25 land for å selge og kjøpe norske reiselivsprodukter.

Per Bye
lektor / avdelingsleder OPUS