Opus-Alta er kurs- og utviklingsavdelingen ved Alta videregående skole

Elever i glassgata Kamila Kubiak Opus-Alta arrangerer ulike kurs på oppdrag av det offentlige, næringslivet og privatpersoner. Vi administrerer også utviklingsprosjekter og formidler nettundervisning til steder utenfor Alta.
Opus Alta tilbyr skreddersøm av kurs: Skolen har ca. 200 ansatte med høy kompetanse på mange ulike felt. Kontakt oss om ditt opplæringsbehov!

Kurs som går regelmessig:

• Generell studiekompetanse for voksne – på kveldstid og via nett.

• Kurs for voksne som skal ta fagbrev som praksiskandidat i
    •  Helsearbeiderfaget,
    • barne- og ungdomsarbeiderfaget,
    • yrkessjåførfaget
    • renholdsoperatørfaget·
  • Norskkurs for fremmedspråklige arbeidstakere

For mer informasjon om voksenopplæring: www.ffk.no/vo

Generell studiekompetanse for voksne på kveldstid skoleåret 2018-2019.

Opus-Alta arrangerer hvert år et kveldskurs for voksne som ønsker å få generell studiekompetanse.

Kurset er åpent for alle. Interesserte kan kontakte avdelingsleder Per Bye på tlf. 78964868 eller per.bye@ffk.no.

Alle som ønsker å skaffe seg generell studiekompetanse bør sette seg inn i kravene knyttet til kvalifisering til høyre utdanning etter 23/5 –regelen. Den går i korthet ut på følgende:

1. Du må fylle 23 år eller mer det året du søker om opptak til høyere utdanning.

2. Du må ha fullført og bestått alle de seks studiekompetansefagene.

3. Du må kunne dokumentere minst 5 års arbeidspraksis og/eller utdanning.