Språk

 

Restaurant og matfag Alta

Gir erfaring og innsikt til å utvikle evnene til å velge og vurdere kritisk råvarer, produksjon og måltider. Kunnskaper om mat og drikke, kosthold og en helsefremmende livsstil. Kommunikasjonsferdigheter i faglige spørsmål.

Du som velger restaurant- og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig, være renslig og kunne samarbeide. I mange av yrkene vil du komme i kontakt med kunder, da er det også viktig at du er serviceinnstilt. Kunnskaper om egne og andres kulturer og mattradisjoner og om matvarer, kosthold og helsefremmende livsstil er viktig. Flere av yrkene har egne landslag som konkurrerer internasjonalt, og innen disse yrkene er det gode muligheter å få seg jobb i utlandet.

 

Søk her

Fant du det du lette etter?

Kontaktpersoner

Bjørn Inge Andreassen
Avdelingsleder YF-1
78 96 45 81

Hva sier elevene?

Robin Mortensen
Vi lærer om matlaging og kosthold, som vi kan ta med oss videre i livet
Tom Erik Lunga Danielsen
På restaurant og matfag lærer vi å lage alt fra gourmetmat til enkle frokostretter.