Språk

 

NM i cybersikkerhet

Klikk for stort bilde

NM i cybersikkerhet

For andre året på rad har Norges teknisk-naturvitenskapelig universitet (NTNU), ved Center for Cyber and Information Security (CCIS), ansvaret for å sette opp NM i cybersikkerhet og danne et landslag som konkurrerer i EM i cybersikkerhet. Målet med NM er å finne nye og unge talenter samt å oppmuntre unge mennesker til å satse på karriere i cyber- og informasjonssikkerhet. NM i cybersikkerhet begynner med online kvalifiseringsrunde i tidsperioden 7.-15. april, og finalen på NTNU Campus Gjøvik den 16. juni.

EM i cybersikkerhet

EM i cybersikkerhet (European Cyber Security Challenge - ECSC) er et initiativ fra EU-kommisjonen, støttet av ENISA. Konkurransen er et årlig arrangement, som bringer sammen unge talenter fra Europa til å ha det moro og konkurrere i cybersikkerhet. Målet med ECSC er å løfte cybersikkerhet som en tjeneste for samfunnet. I 2018 vil ECSC bli avholdt i London (UK) i tidsperioden 14.-18. oktober.

Økende etterspørsel

Det er en anerkjent fakta at det er globalt økende etterspørsel etter cyber- og informasjonssikkerhetskompetanse. For å imøtekomme denne etterspørselen, gjennomfører mange land nasjonale cybersikkerhetskonkurranser med samme formål som beskrevet ovenfor.

Landslaget

Landslaget i cybersikkerhet blir dannet av unge mennesker i aldersgruppen 16-25 år og i 2018 er det stort fokus å få flest mulig talenter på videregåendeskolenivå til å delta i årets utgave. Norge deltar for andre gang i EM i 2018, og landslaget nådde imponerende 4. plass i 2017. 

Elever fra videregående skole

Organisasjonskomitéen for NM i cybersikkerhet ønsker å komme i dialog med alle videregåendeskoler i Norge om å promotere kvalifiseringsrunden slik at vi sikrer at flest mulige talenter i den aldersgruppen får muligheten til å delta i NM.

Kontaktinformasjon

Hilmar P. Haraldsson

Landslagssjef i cybersikkerhet

Epost: hharaldsson@cyfor.mil.no

Telefon: +47 950 78 889

Fant du det du lette etter?