Skolebiblioteket

Biblioteket er en viktig læringsarena for elevene på Alta videregående skole.

På biblioteket er det plass for å jobbe alene eller i grupper, og her kan du treffe gamle og nye venner. Her finner du fag- og skjønnlitteratur, tegneserier, aviser, tidsskrifter, filmer, lydbøker og læremidler. Du er økonomisk ansvarlig for det du låner, tap må erstattes. Biblioteket tilbyr også fjernlån fra andre bibliotek.

Bibliotekarene har ansvar for opplæring i informasjonssøk, kildekritikk og kildehenvisning i klassene.

Vi hjelper deg med å finne frem til den informasjonen du trenger.

Mandag 08:00 - 16:00
Tirsdag 08:00 - 16:00
Onsdag 08:00 - 16:00
Torsdag 08:00 - 16:00
Fredag 08:00 - 15:00

Se også skolens Bibliotekrom på Fronter for mer informasjon om kilder og digitale ressurser.

Elevene i Vg2 Musikk/drama er klar for kritisk lesing av litteratur.

Juryklasse fra Alta videregående drar til Oslo 14. mars for å dele ut pris til vinner av Ungdommens kritikerpris. De har lest, diskutert og anmeldt 8 bøker og er nå klar for å kåre en vinner sammen med de 6 andre juryklassene.

Hammerfestingen Jonathan Jæger kommer med sin helt ferske diktbok: "Ta meg med".

På skolebiblioteket finner du nå en utstilling med H. C. Andersens bøker utgitt på fransk, islandsk, tyrkisk, arabisk, thai, hindi, vietnamesisk, portugisisk, bulgarsk, serbisk, hollandsk, polsk, tsjetsjensk og norsk.

Student med sekk og bøker

Alle elever må huske å levere lærebøker og kalkulator! Elevskap skal tømmes før 17. juni.
Alle som slutter, må selv om PC frikjøpes, levere PC inn før skoleslutt pga reinnstallering, garantiavtaler og utbedring av feil.

Frøydis Totland
Bibliotekleder