ElevPC

ELEVPC-ORDNING FOR ELEVER VG1 og VG2 SKOLEÅRET 2017 - 2018!

Illustrasjonsbilde av en PC og Mac - Klikk for stort bilde

Nye elever som ikke har elev-PC fra før, vil automatisk få tilsendt brev om leie av bærbar PC.

Finnmark fylkeskommune inngår avtaler om kjøp/leie av bærbar PC til alle elever på videregående skole. Ved skolestart kan eleven/foresatte inngå leiekontrakt/avtale om leievilkår etter egne retningslinjer. For  VG3 og delkurselever kan kontrakten kan lastes ned og signeres før skolestart. Elever på Medier & Kommunikasjon tilbys leie av Mac.

Utlevering

Plan for utlevering av PC kommer.

Kontrakt 2017 - 2018

Eleven/foresatte bør kjenne godt til innholdet i leievilkår/kontrakt - spesielt ved avbrudd av skolegang eller flytting til annen skole.

• Leievilkår for bærbar datamaskin VG1 2017 2018  -  Portal for søknad om elevpc. ​
  • Avtale om leie av datamaskin for delkurselever
  • Media og kommunikasjon 2017 Felles avtale for leie av MAC
  • Vg2 og Vg3 2017 Avtale om leie av datamaskin

Viktig informasjon om betaling for VG1 elever

Hvis eleven er yngre enn 18 år må leievilkår aksepteres og betaling gjøres av foresatt. Foresatt gå inn på fylkets selvbetjeningsportal og logge på  ID-porten med MinID, BankID e.l. Hvis du trenger hjelp til å bruke betalingsskjemaet for leie av elev-pc, ta kontakt med IT-hjelp på telefon 78 96 32 00.

Programvare

All nødvendig programvare er installert på elev-PC / Mac. Elever kan ikke installere program på maskinen (se kontrakt). Fagtilpasset programvare er tilgjengelig (Capa) og kan installeres av elev. Enkelte fagprogrammer må installeres av IKT-avdelingen.

Garanti - skade - forsikring

Maskinene (PC) har 3 års garantitid for feil og mangler med produktet. Avtalen dekker ikke fysisk skade som er påført maskinen. Eleven må selv dekke eventuelle utbedringer.

Eleven har selv ansvaret for å ta vare på maskinen. Ved tap må maskinen eventuelt dekkes av eleven/foresatte eller via egen forsikring.

Roy Håkon Håkonsen
IT-leder