Læreplan for utdanningsvalg helse- og oppvekstfag

Kursbeskrivelse

Liker du å jobbe med mennesker ?

Da er helse- og oppvekstfag noe for deg. Du lærer gjennom utdannelsen hvordan du gir omsorg og service til mennesker fra fødsel til livets slutt.

Vi gir deg en praktisk og teoretisk kjennskap hva helse- og oppvekstfag er. Du får prøve ut hva helsefagarbeider og barne- og ungdomsarbeider er gjennom enkle, praktiske kommunikasjons øvelser, lek- og aktiviteter, grunnleggende stell- og pleie, lage lette, raske og sunne matretter.

Målet med kurset:

Du skal gjennom arbeid med praktiske oppgaver i faget bli kjent med innholdet i faget, og hvilke yrker det kan føre til.

Gjennomføring:

Dag 1

• Introduksjon av hva helse- og oppvekstfag er, gjennom teori og praktiske oppgaver. Gjøre seg kjent med hvilke 10 yrkesmuligheter du kan velge etter VG1. Praktisk kjøkken - lage lette, raske og sunne retter.

Dag 2

• Eleven skal gjøre seg kjent hva helsefagarbeider er og få innblikk i hvor de kan jobbe.
  • Delta i ulike grunnleggende sykepleieoppgaver og kommunikasjonsøvelser.
  • Eleven skal gjøre seg kjent hva barne- og ungdomsarbeider er og få innblikk i hvor de kan jobbe. Delta, planlegge og gjennomføre ulike leker og aktiviteter som passer for barn og ungdom.