Språk

 

Læreplan for utdanningsvalg restaurant og matfag

Kursbeskrivelse

Vi gir deg en praktisk og teoretisk opplæring innenfor Restaurant og matfag. Du får sammen med elevene være med å lage, servere og spise en tre-retters meny. I løpet av kurset vil du for eksempel få kjennskap til ulike råvarer, forskjellig utstyr og viktigheten av god hygiene på kjøkkenet.

 Målet med kurset

Du skal gjennom teori og praktiske oppgaver bli kjent med deler av følgende kompetansemål fra læreplanen for vg1 Restaurant og matfag og vg2 Kokk og servitør.

·         Demonstrere rett behandling av råvarer, mat og drikke for å sikre så trygge produkter som mulig.

·         Klargjøre lokalet og foreta oppdekking og servering.

·         Praktisere god personlig hygiene, produksjonshygiene og godt renhold i samsvar med gjeldende regler.

 

Gjennomføring

 

Dag 1        

  • Introduksjon av kurset
  • Yrkesmuligheter
  • Hygieneregler, HMS
  • Gjennomgang av dagens meny,
  • Gruppeinndeling
  • Praktisk Undervisning

 

Dag 2                       

  • Praktisk undervisning
  • Evaluering