UNIVERSITETSTURNEEN 2019 - presentasjon av fagtilbud på universitetene i Norge

Klikk for stort bildeUniversitetsturneen besøker Alta Videregående skole fredag 25.januar

Dette er en unik mulighet til å få vite mer om hva du kan studere hvor og hvordan det er å være student. Vi får besøk av studenter fra 8 forskjellige universiteter i Norge og studentene som kommer har førstehåndskjennskap til sine studier og studiesteder.

Alle vg3-elever inviteres og møter i kantina kl.8.25 for en felles presentasjon. Deretter blir det foredrag om de ulike studiestedene og elevene velger 3 studiesteder de ønsker å vite mer om. Alle foredrag holdes på rom i 2.etasje på S-bygget. Elever som velger bort dette tilbudet, får arbeidsoppgaver og veiledning av faglærer.

Følgende universiteter kommer:

1. Rom S202: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet – NTNU
  2. Rom S203: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet – NMBU
  3. Rom S204: Universitetet i Oslo – UiO
  4. Rom S211:Nord Universitet –Nord(sammenslåing av flere høyskoler og universitetet i Bodø)
  5. Rom S210: Norges arktiske universitet – UiT
  6. Rom S242: Universitetet i Bergen- UIB/Handelshøgskolen NHH
  7. Rom S240: Universitetet i Agder
  8. Rom S241: Universitetet i Sørøstnorge-USN

Det vil bli tre parallelle sesjoner, sånn at elevene kan velge 3 foredrag hver. Vi praktiserer først til mølla prinsipp, så tenk godt gjennom hvilke tre alternativer du ønsker, så kan du sjonglere litt om det er fullt i første omgang.

Det er 10. min pause mellom hvert langforedrag hvor en kan stille spørsmål og forflytte seg til neste foredrag.

Fra kl. 11.05 – 11.25 kan elevene få stille de siste spørsmålene til dem de ikke var på presentasjon hos, samt få studiekataloger osv.

PROGRAM:

08.25-09:20        Velkommen – Hva finnes av studiemuligheter? Hva skal jeg velge? Universitetene /Høgskolene presenterer seg

09.20 – 09.30:   Pause, studiestedene rigger seg til på rom

09.30 – 09.50: Fordypningsforedrag I: velg ett studiested